Home

Achtergrond 197 x bekeken

Polen voetballen om Westlands Kampioenschap

Voorafgaande aan het Europees kampioenschap voetbal in Oostenrijk en Zwitserland, komende zomer, staat in mei het WK voor Polen op de voetbalkalender.

Het Westlands kampioenschap voor mensen met een Poolse nationaliteit, wel te verstaan. Er doen in totaal acht teams mee, die worden afgevaardigd door uitzendbureaus die met Poolse arbeidkrachten werken. Het toernooi wordt op zondag 4 mei gespeeld op sportpark Polanen en start om 12 uur.

"In december is het idee ontstaan voor een toernooi met alleen Poolse voetballers", zegt Patrick Olsthoorn, algemeen bedrijfsleider bij NL Jobs en aanvoerder van SV Polanen. "In februari zijn wij bij elkaar gaan zitten om het idee verder uit te werken. Daarop zijn we brieven gaan schrijven en versturen en er hebben uiteindelijk acht uitzendbureaus gereageerd."

Westflex Uitzendbureau, Tido Vesta, PL Allround, NL Jobs, Flexworx, ConAct, EG Personeelsdiensten en Jobcenter Haaglanden vaardigen alle een team af naar het eerste 'Polen-WK'. Het zijn allemaal bureaus die zorg dragen voor het leveren, huisvesten en vervoeren van Poolse werknemers. "Je hoort en leest veel negatieve verhalen over Polen in Nederland en wij zien dit evenement als een mooie gelegenheid om de Poolse arbeiders in een positief daglicht te stellen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.