Home

Achtergrond 185 x bekeken

Pinkpop barst los

Pinkpop staat op het punt van losbarsten.

Het driedaagse festival begint vandaag en duurt tot en met zondag. De Limburgse rockgroep SAT2D mag om 16.00 uur als eerste band zijn klanken over het terrein in Landgraaf verspreiden.

De bezoekers - er zijn al 91.000 kaarten verkocht - zien dit weekeinde tientallen nationale en internationale acts op de podia voorbijkomen. Korn-zanger Jonathan Davis, Flogging Molly en Incubus staan voor vrijdag op het programma. Dagafsluiter is de Amerikaanse metalband Metallica.

De organisatie heeft bezoekers opgeroepen vooral met het openbaar vervoer te komen. Het festival vond voorgaande jaren in het pinksterweekeinde plaats en begon dan op zaterdag, waardoor automobilisten weinig last hadden van files. Nu de eerste festivaldag op vrijdag valt en in verband met wegafsluitingen, waarschuwt de organisatie voor grote drukte op de weg.
De weersverwachting is overigens niet erg gunstig. Het KNMI voorspelt regen en onweersbuien. De temperatuur valt dan weer wel mee: tussen de 20 en 25 graden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.