Home

Achtergrond 147 x bekeken

Paniek in China na waarschuwing autoriteiten

Tienduizenden mensen in het door een aardbeving getroffen zuidwesten van China hebben de nacht van maandag op dinsdag in de buitenlucht doorgebracht.

Velen waren in paniek geraakt, nadat de autoriteiten op de televisie en op internet voor een nieuwe beving hadden gewaarschuwd.

De autoriteiten in de provincie Sichuan hielden de mensen voor dat ze rekening moesten houden met een nieuwe schok met een kracht van 6 tot 7 op de schaal van Richter. Ruim een week geleden werd China getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,9.
Niet alleen de waarschuwing van de autoriteiten zorgde voor onrust onder de bevolking, ook een grote paddentrek op maandag werd als slecht voorteken beschouwd. Voor de tweede keer in een maand zagen bewoners van het getroffen gebied een ongewone migratie van kikkers en padden. Biologen zagen er evenwel niets raars in. Het is paartijd voor padden en kikkers.

Duizenden mensen in de stad Zunyi, dat slechts licht werd getroffen door de aardbeving van vorige week maandag, brachten evenwel de nacht buiten door uit vrees voor een nieuwe beving, stelden Chinese staatsmedia.

Enkele uren na de waarschuwing van de autoriteiten werd Sichuan opgeschrikt door een naschok met een kracht van 5,0 op de schaal van Richter. In de hoofdstad Chengdu van Sichuan sneuvelden ruiten. Vermoedelijk leidde de schok ook tot aardverschuivingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.