Home

Achtergrond 204 x bekeken

Overstromingen in Belgisch Limburg na noodweer

Na noodweer in Belgisch Limburg heeft de gemeente Tongeren het rampenplan ingesteld en de hulp van het leger ingeroepen.

Een hevig onweer met een daarbij gepaarde wolkbreuk veroorzaakte donderdagavond grote modderstromen. "De modderstroom was net een tsunami. Alles is vernield'', zegt Jozef Latet uit de Vlaamse gemeente in de krant Het Belang van Limburg.

Op sommige plaatsen in Belgisch Limburg viel donderdag tot 60 liter water per vierkante meter. Het leger en de brandweer zijn ingezet om het gebied met zandzakken te beschermen. Ook in Wallonië is er sprake van wateroverlast. In Angleur bij Luik werd een rotsblok van een ton een paar meter verder verplaatst. Auto's en spoorwegen kwamen blank te staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.