Home

Achtergrond 177 x bekeken

Oud-minister bewaakt kwaliteit nieuw planbureau

Dat heeft het ministerie van VROM donderdag gemeld.

De organisatie, waarin het Ruimtelijk Planbureau (RPB) en het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) zijn opgegaan, blijft voorlopig vanuit twee locaties werken: Den Haag en Bilthoven. De organisatie is nog op zoek naar een directeur. De twee directeuren van het RPB en het MNP zijn vertrokken.

Het nieuwe planbureau werkt voor het ministerie van VROM en andere departementen. Maar milieuminister Jacqueline Cramer heeft woensdag toegezegd dat de Tweede Kamer rechtstreeks, zonder tussenkomst van de minister, onderzoeken mag aanvragen bij het planbureau en de bewuste rapporten direct toegestuurd krijgt. Met die toezegging suste de bewindsvrouw een rel met het parlement over de werkwijze van het planbureau.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.