Home

Achtergrond 161 x bekeken

Omzet Mechelse Veilingen stijgt 1 procent

De Mechelse Veilingen uit Sint Katelijne Waver hebben in het eerste kwartaal van dit jaar in vergelijking met 2007 een meeromzet van één procent bereikt. Dat blijkt uit de aanvoergegevens van deze Belgische groenteveiling.

Uit de cijfers blijkt opmerkelijke verschillen tussen de eerste drie maanden. Zowel in januari als in maart werd een duidelijk lagere omzet gehaald, terwijl de omzet in februari bijna 25 procent hoger uitviel. Uiteindelijk werd het eerste kwartaal met een meeromzet van 115.000 euro afgesloten.

Eén van de belangrijkste oorzaken van de gestegen omzet is de fors grotere aanvoer van zowel losse als trostomaten. Ondanks de fors lagere middenprijs bij tomaten werd een beduidend hogere omzet bereikt. Bij sla viel de omzet zwaar tegen. In 2007 werd nog 5,5 miljoen euro omgezet tegen slechts 3,5 miljoen euro dit jaar. Bij prei steeg de omzet van 1,3 naar 1,8 miljoen euro. Van dit product werd minder aangevoerd en steeg de middenprijs van 30 naar 46 cent per kilo.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.