Home

Achtergrond 346 x bekeken

Omzet Edeka supermarkten in 2007 naar recordhoogte

De omzet van de Duitse supermarktketen, Edeka, is vorig jaar met 4,4 procent gestegen tot 30,5 miljard euro.

De winst steeg met 7 procent tot een kleine 1,2 miljard euro. Edeka geldt als een belangrijke afnemer van het Nederlands product.

De winstmarge van Edeka (3,6 procent) is voor Duitse standaarden vrij hoog, aldus Das Hanselsblatt. De harde discounters, waaronder Aldi en Lidl drukken dit percentage immers al jaren. De belangrijkste groei kwam door uitbreiding van winkeloppervlakte.

Een andere bron van omzet- en winstgroei is het succes van discountvariant Netto. De verkopen van Netto stegen met 17 procent tot 3,7 miljard. Hoeveel Nederlands product Edeka verkocht is niet direct duidelijk. Een woordvoerder van het inkoopkantoor in Nederland noemt het "substantieel".

Met name groente en fruit vinden hun weg naar Duitsland. De eerste twee maanden van dit jaar bedroeg de uitvoer bijvoorbeeld 58 miljoen ton,

Of registreer je om te kunnen reageren.