Home

Achtergrond 170 x bekeken

Nordzucker en Tereos azen op suikerdivisie Danisco

Nordzucker en Tereos zitten in de finale voor een overname van Danisco Sugar.

Dat meldt de Deense zakenkrant Børsen. Het Duitse en het Franse suikerconcern krijgen de gelegenheid om de boeken van Danisco Sugar nader te bestuderen met het oog op een bod.

In hoeverre ook een bod zal worden gedaan door de Deense en Zweedse leveranciers is nog niet duidelijk. Zij hebben zich wel ook als serieuze gegadigden gemeld en onderwerpen de boeken van het bedrijf eveneens aan een analyse. Als alles volgens de opzet van Danisco verloopt kan de verkoop van de suikerdivisie in de tweede helft van juni in kannen en kruiken zijn.

Het concern deelde bij het interimrapport over het derde kwartaal mee dat het ernaar streefde bij de presentatie van de jaarcijfers op 23 juni concrete mededelingen daarover te kunnen doen.

Uitgaande van de berichten van de Deense krant waren in een eerder stadium ook Cosun, Südzucker en British Sugar in de race voor de inlijving van de suikeractiviteiten van Danisco. Het Deense concern wil zich volledige concentreren op de ingrediëntenmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.