Home

Achtergrond 202 x bekeken 2 reacties

Noord-Hollandse consument overwegend positief over bio

De gemiddelde Noord-Hollandse consument staat positief tegenover biologische producten.

Vooral groenten en vlees zijn relatief populair. Dat blijkt uit onderzoek dat Blauw Research uitvoerde in opdracht van de provincie.

Uit het kwalitatieve onderzoek dat is gehouden onder 240 personen blijkt dat vrijwel iedereen bekend is met het bestaan van biologische producten. Bij streekprodukten is de bekendheid wat minder.

Ruim de helft van de Noord-Hollanders koopt bewust biologische producten en een derde streekproducten. Ruim vier op de tien kopen eens of of vaker per maand biologische producten en dan meestal bij supermarktketen Albert Heijn.

Een vijfde van de niet-kopers geeft aan in de toekomst wel biologisch te gaan proberen. De belangrijkste redenen waarvoor ze de producten nu laten liggen zijn de beperkte zichtbaarheid in de winkel, beperkte keuze en verkrijgbaarheid.

Bijna acht op de tien consumenten heeft een positieve tot zeer positieve associatie bij "biologisch". Dit komt doordat burgers biologische productie associëren met onder meer milieuvriendelijk, diervriendelijk en gezond.

Opvallend is dat van de niet-kopers meer respondenten biologische producten associëren met het niet gebruiken van bestrijdingsmiddelen. De kopers associëren biologische producten eveneens in meerderheid met het niet gebruiken van bestrijdingsmiddelen maar noemen de diervriendelijkheid vaker.

De provincie stimuleert de biologische landbouw. Ze streeft naar een biologisch landbouwareaal van 7 procent in 2011.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Manon

    Is biologische veehouderij echt zo veel diervriendelijker dan normale (intensieve) veehouderij? Alleen bij varkens zie ik het verschil, bij koeien en kippen weet ik het niet.

  • no-profile-image

    Gertjan

    GOH nu nog maar 7 procent het was 5 jaar geleden nog de doelstelling om 10 procent in 2010 te halen!

Of registreer je om te kunnen reageren.