Home

Achtergrond 153 x bekeken

Nog twee vluchten AzG in Myanmar aangekomen

Twee vliegtuigen met hulpgoederen van Artsen zonder Grenzen zijn dinsdagmiddag geland in Yangon, de grootste stad van Myanmar.

De toestellen vervoerden samen 76 ton noodhulpmateriaal. Dat heeft de hulporganisatie laten weten.

Maandag kwam het eerste vliegtuig van AzG in het door de cycloon Nargis getroffen land aan. Dat had 34 ton hulpgoederen aan boord. De 22 medische teams van Artsen zonder Grenzen in Myanmar geven medische zorg en zorgen voor schoon water, voedsel en noodmateriaal als plastic zeil voor onderdak.

De dinsdag in Myanmar aangekomen goederen zijn overgebracht naar de opslagruimten van de hulporganisatie in Yangon. Vandaar brengen vrachtwagens ze naar de Irrawaddy-delta in het zuiden van het Aziatische land.

In de delta zijn teams van meer dan tweehonderd hulpverleners van Artsen zonder Grenzen actief. Elke dag komen daar nog tussen tien en twintig nieuwe medewerkers bij. De teams bestaan uit Myanmarese hulpverleners die betrokken waren bij projecten van de hulporganisatie in andere delen van het land, en naar de delta zijn gestuurd. Ook is er personeel in de delta geworven.

De landencoördinator van Artsen zonder Grenzen hoopt van de autoriteiten toestemming te krijgen om hulpverleners uit het buitenland naar het rampgebied te kunnen sturen.

Op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is sinds 6 mei bijna 400.000 euro gestort voor de hulpverlening in Myanmar. Volgens de SHO lukt het steeds beter hulpgoederen en hulpverleners in het Aziatische land te mobiliseren. Het Rode Kruis en Unicef hebben een luchtbrug geopend. Ook lokale hulporganisaties verlenen volop noodhulp in het getroffen gebied. Toch zijn er nog miljoenen euro's nodig voor de noodhulp en de wederopbouw van het getroffen gebied.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.