Home

Achtergrond 150 x bekeken

Nieuw leertraject moet gekwalificeerde tuinbouwmensen leveren

Twaalf glastuinbouwbedrijven zijn de afgelopen maand van start gegaan met het MBO leerwerk traject "glasheldere toekomst".

Het project richt zich op mensen die zich gaan ontwikkelen naar een verantwoordelijke functie in onder andere teelt, klimaat, loodswerk en het aansturen van mensen.

De groep deelnemers bestaat uit mensen die vanuit AB Limburg geplaatst worden bij de deelnemende bedrijven en deelnemers van bedrijven zelf. Door een intensief opleidingstraject dat vormgegeven wordt door Citaverde College gezamenlijk met de glastuinbouwbedrijven ontstaat er een gericht praktisch MBO programma dat voldoet aan de vraag naar gekwalificeerde mensen in de glastuinbouw.

Het programma is in april 2008 gestart, waarbij de sector voor dit leerprogramma nog de mogelijk heeft om mensen die ze graag willen laten ontwikkelen tot 1 oktober te laten instromen. Het traject staat niet op zichzelf maar zal richting de toekomst continu door blijven lopen. Insteek is een BBL programma op niveau 2 dat verder zal gaan naar niveau 3, waarbij nieuwe deelnemers periodiek kunnen instromen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.