Home

Achtergrond 177 x bekeken

Nederlanders en Belgen het bangst voor spinnen

Niemand is zo bang voor spinnen als Nederlanders en Belgen.

Ze vinden de beestjes onhygiënisch, angstaanjagend en een op de tien bangerikken lijdt zelfs aan een heuse arachnofobie. Dat heeft een onderzoek van de Universiteit van Gent en de Belgische Arachnologische Verenging ARABEL uitgewezen.

Vrouwen, vooral vrouwen met kleine kinderen, zijn vijf keer zo vaak bang voor spinnen als mannen. De angst komt volgens de onderzoekers doordat we ver van de natuur leven en niet gewend zijn aan de kleine geleedpotigen in onze omgeving. Dit is echter niet altijd zo geweest. Uit literatuurstudies blijkt dat we voor 1750 een andere houding tegenover spinnen hadden en er zelden eentje doodden. Het onderzoek is gehouden onder mensen uit 31 landen. Het wordt later deze week gepubliceerd in het tijdschrift van ARABEL.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.