Home

Achtergrond 252 x bekeken

NAK versnelt herkeuring met markering zieke plant

De keuringsdienst NAK gaat de positie van een bacteriezieke plant in pootaardappelen voortaan markeren.

Dan kan bij een herkeuring de plant sneller worden opgespoord om te beoordelen of het perceel terecht in klasse is verlaagd of afgekeurd. Ook bezoekt de NAK vaker al gekeurde percelen om de uniformiteit van de keuring te verbeteren.

De maatregelen zijn bedoeld om erwiniabesmettingen onder controle te krijgen. Daarom gaat de NAK ook onvoorspelbaar en gerichter keuren met extra aandacht voor percelen waar op dat moment in wordt geselecteerd.

Verder gebruikt de NAK herkomstgegevens om slechte lijnen extra aandacht te geven. Bovenden past de NAK de regel strak toe dat tot de loofvernietiging de percelen worden bezocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.