Home

Achtergrond 190 x bekeken

Minder criminaliteit in bedrijfsleven

Het bedrijfsleven is steeds minder vaak doelwit van criminelen.

Dat meldt de Monitor Criminaliteit Bedrijfsleven die vandaag is verschenen. Vooral de sectoren bouw, transport, horeca, detailhandel en de zakelijke dienstverlening worden volgens het onderzoek minder geconfronteerd met misdaad in vergelijking met 2004, toen de eerste monitor verscheen.

In de bouw zijn de gevallen van geweld, inbraak, vernieling en diefstal sinds 2004 met 10 procent afgenomen, in de transportsector met 19 procent, in de horeca met 9 procent, de detailhandel met 9 procent en de zakelijke dienstverlening met 17 procent.
De daling in 2007 was overigens minder sterk dan in de twee voorgaande jaren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.