Home

Achtergrond 239 x bekeken 11 reacties

Melkveehouders maken zich op voor langdurige acties

Melkveehouders die in geheel Nederland zuivelfabrieken bezet houden, bereiden zich voor op langdurige acties. Bij sommige van de fabrieken - inmiddels zijn er al negen bezet - hebben de boeren caravans neergezet.

Daarnaast zijn roosters opgesteld voor ploegendiensten, omdat ook thuis de koeien verzorgd moeten worden. Dat liet voorzitter Sieta van Keimpema van de Dutch Dairymen Board (DDB) zaterdag weten. De boeren begonnen vrijdag aan de eerste bezetting van een zuivelfabriek in Nijkerk, waarna al snel andere acties op touw gezet werden. Inmiddels ligt de productie ook stil in de fabrieken in Lelystad, Varsseveld, Dronrijp, Gerkesklooster, Workum, Leeuwarden, Marum en Heiloo.

De boeren willen met de zuivelcorporaties om tafel om afspraken te maken over een vaste melkprijs voor 2008. "Totdat we om tafel gaan, blijven we de boel gewoon blokkeren. Ik kan u zeggen dat onze boeren bijzonder vastberaden zijn'', aldus Keimpema.

De DDB verwacht dat de eerste lege schappen in de supermarkt niet lang op zich zullen laten wachten. Boeren kopen her en der ook de melkvoorraad op om die gratis uit te delen aan het winkelend publiek. Zaterdagmiddag gebeurde dat in Doetinchem, in navolging van Duitse en Nederlandse collega's die dit tot enthousiasme van passerende automobilisten een dag eerder al deden op de grens van 's-Heerenberg.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  normale boer

  Als deze actie nog lang doorgang kan de rendac en de brandweer bij Sieta van Keimpema op bezoek komen.

 • no-profile-image

  wij willen

  Dit gaat veel te ver! Er zijn boeren in dit land die het financieel neit kunen om melkleveringen te missen maar dat kan de DDB niets schelen blijkbaar! De boeren die willen leveren zijn met meer dan die niet willen! We moeten actie ondernemen en dat stel idioten die het voor de sector verpesten desnoods met de harde hand weg werken. Ik zie er wel wat in de giertank vol te laden met mest en daarmee dat stel stomme blokkeerders weg te mesten! De Dutch Dairymen Board is mij geen oogwink waard eerst twijfelde ik over het nut van deze organisatie maar nu heb ik er niet 1 goed woord meer voor over!

 • no-profile-image

  geen ddb lid

  heel veel lof voor de ddb ik zag er niet zo veel in ik dacht ze doen toch niets maar dit werkt ik ben nog geen ddb lid maar ik heb het er voor over om een poos geen melk te leveren dat maakt straks de melkprijs wel weer goed en het quotum komt wel weer vol ga zo door
  o ja boeren dit is gaande in heel europa dit werkt

 • no-profile-image

  Albert

  Oproep aan de DDB:

  GEEF ELKE BOER ZELF DE KEUS OF DE MELK GELEVERD WORDT OF NIET !!

  Op deze manier jaag je alleen maar meer boeren tegen je in het harnas en worden jullie De Domme Boeren club !

 • no-profile-image

  piet

  Mevr. van Keimpema, betaalt u deze week onze melk die door uw acties niet meer wordt opgehaald?

 • no-profile-image

  k

  Je moet het toch wel heel slecht met de melkveehouderij in Nederland voor hebben als je deze acties doorzet!!!!!! Ik beschuldig de DDB hierbij voor Broodroof van de boeren die wel de melk willen leveren. DE GOEDE BOEREN moeten eigenlijk per direct hard optreden tegen deze herrieschoppers van de DDB.....Ik hoop voor Sieta dat het bij de brandweer en rendac blijft....

 • no-profile-image

  jaap

  Wie gaat er naar de FF fabrieken om de DDB blokkade te breken, dan kan FF weer gewoon melk ophalen en kunnen we zien dat er meer boeren zijn die de melk willen leveren dan de paar procent die nu de blokkades opwerpen

 • no-profile-image

  anoniem

  Ik ben zelf werkzaam in de zuivel, maar dit lost niets op want het kost de boer zo alleen maar geld, met als door werkend gevolg dat wij straks weer met minder mensen het werk moeten doen en dat komt de kwaliteit niet te goede!!

  Is het niet zo dat de boeren de "baas" zijn?? (aandeelhouders)

  Waarom dan niet de hoofddirectie aanpakken i.p.v. de mensen op de werkvloer??

  Wij proberen een zo goed mogelijk kwalitatief product te maken (en dat doen wij) met zo min mogelijk mensen, maar op deze manier zal de motivatie natuurlijk ook omlaag gaan, met alle gevolgen.

  Dus neem een wijs besluit.

 • no-profile-image

  Wimpie

  Laat de leden van de DDB hun eigen melkfabriek oprichten en strijden voor hun eigen melkprijs, dan hoeven ze de andere melkveehouders in Nederland niet het melkgeld te ontnemen. Volgens mij zijn er vorig jaar al veel van de DDB leden naar de vrije handel gegaan, en volgens mij zijn ze met name daarover gefrustreerd. Laten we als leden van friesland foods maar een goede claim voorbereiden op de DDB. Hoe hoog of laag de melkprijs ook is. Alleen de beste melkveehouders en beste zuivelverwerkers zullen toekomst hebben. Steek je energie daarin en val geen andere mensen lastig

 • no-profile-image

  help ons mee

  Triest, dat wordt je van al die reacties tegen de DDB. Schandalige opmerkingen van "collega's"(?) Deze mensen die zulke bedreigingen uiten aan het adres van Sieta noem ik geen collega's meer. Daar heb ik geen respect meer voor. Dat er nu bij boeren geen melk meer wordt opgehaald die wel willen, is nu eenmaal even het gevolg, als we er op jaarbasis 1 cent extra bijkrijgen moet dat de pijn wel verzachten. Actievoerders, ga zo door, mijn sympathie heb je, dan maar even in de put.

 • no-profile-image

  appie

  die jongens mogen gewoon harde actie voeren of wij het nou leuk vinden of niet.
  Het is een vrij land en hopelijk brengen deze harde acties op ons lange termijn meer goeds dan de ellende op korte termijn.
  Want iedereen wil toch een hogere/goede melkprijs

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.