Home

Achtergrond 173 x bekeken

Máxima reikt 'Appeltjes' uit

Prinses Máxima der Nederlanden, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, reikt 23 mei op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje 2008 uit.

Deze prijzen van het Oranje Fonds worden toegekend aan bijzondere projecten die als doel hebben structurele ontmoetingen tussen verschillende groepen in de samenleving te bevorderen. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 15.000 euro.

De drie winnende projecten zijn de Stichting Boy 4-Ever uit Venlo, Voetbalvereniging O.S.M.'75 uit Maarssen en Fundashon Pro Alfa uit Curaçao. De Stichting Boy 4-Ever brengt jongeren met de meest uiteenlopende culturele achtergronden bijeen. Voetbalvereniging O.S.M.'75 Maarssen begeleidt hangjongeren die overlast veroorzaken en brengt ze aan het sporten. Fundashon Pro Alfa geeft jongeren en volwassenen een tweede kans om elementaire beroeps- en taalvaardigheden te leren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.