Home

Achtergrond 203 x bekeken

Magere koe iets duurder

De handel in slachtkoeien is rustig. Boeren zitten op het land en zijn niet bezig met de afzet van slachtvee.
Het kleine aanbod zorgt echter niet voor een grote prijsstijging. Dat komt door de vraag, die is evenmin groot.

Wat opvalt is dat de magere slachtkoeien wel iets duurder worden. De worstkoeien en koeien in de P-categorie noteren een kleine plus van 3 tot 5 eurocent. De zwaardere koeien blijven moeizaam stabiel. Die zijn namelijk al duur. De tendens is dat de magere dieren steeds meer naar de zwaardere toekruipen. Die ruimte ligt er, omdat het goedkopere vlees gemakkelijk wordt afgezet.

Het dure rundvlees verandert volgende week niet in prijs. Al is het moeizaam in het luxere segment (U- en R-categorie) en gemakkelijk prijshoudend in het goedkopere segment (worstkoeien). Voorlopig verandert daar niets in.

prognose:

prijshoudend stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.