Home

Achtergrond 172 x bekeken

Lobby voor energiefusie

Aandeelhouders van energieconcern Essent en werkgeversorganisatie VNO-NCW vragen het kabinet in een open brief zich in te spannen om de fusie tussen Essent en branchegenoot Nuon alsnog van de grond te tillen.

Dat heeft een woordvoerder van VNO-NCW vandaag bevestigd in reactie op berichtgeving in Het Financieele Dagblad.

De ondertekenaars van de brief, gedeputeerden van verschillende provincies en de voorzitters van wergeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, willen bemiddeling van premier Balkenende tussen de twee bedrijven. Samen met gashandelaar GasTerra zou een groot Nederlands energiebedrijf moeten worden gevormd.

Eerder ketste een fusie van Nuon en Essent af omdat binnen Nuon verdeeldheid bestond. Aandeelhouders van Nuon zouden de voorkeur geven aan een Europese fusiepartner.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.