Home

Achtergrond 161 x bekeken

Limburgse Staten voortaan Limburgs Parlement

Provinciale Staten van Limburg heten voortaan het Limburgs Parlement. Daartoe besloten de Staten in Maastricht gisteren.

Volgens de 47 statenleden spreekt 'Parlement' de burger meer aan dan 'Provinciale Staten'. Een meerderheid van de Limburgers voelt ook meer voor de naam Parlement, bleek uit een bevolkingsonderzoek eind vorig jaar. Wel blijft de benaming Provinciale Staten in officiële stukken gehandhaafd, omdat dit voorschrift is.

Puur toevallig was Kamervoorzitter Gerda Verbeet bij een deel van de discussie over de nieuwe naam aanwezig. Zij had echter geen enkele invloed op de keuze, het ging om een werkbezoek, aldus een woordvoerster van de provincie Limburg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.