Home

Achtergrond 250 x bekeken 1 reactie

Leren op de boerderij

Kinderen moeten niet alleen in de schoolbankjes, maar ook buiten leren over natuur, planten, dieren en voedsel.

Dat vinden landbouworganisatie LTO, stichting Vrienden van het Platteland, Coöperatie Stadteland en de stichting Educatief Platteland, de partijen die vandaag het samenwerkingsverband boerderijeducatie ondertekenden.

Boerderij en tuinderij vinden zij een goede plek om kinderen iets bij te brengen over voedsel, de groene omgeving en agrarische bedrijven. Het is de bedoeling dat binnen een jaar 175 boeren en tuinders meedoen en leerlingen van vijfhonderd basisscholen wegwijs maken.

Ook zijn er plannen om in alle provincies rond de grotere steden zo'n acht bedrijven te vinden die professionele boerderijeducatie verzorgen en zo voor een verbinding zorgen tussen stad en platteland.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dirk

    Een prima idee, elk kind dat van de basisschool afgaat moet volgens mij minimaal 1x op een rundvee, varkens en pluimveebedrijf zijn geweest, het liefst in groep 7 of 8. Maar..... wie gaat de boer betalen, of moet die voor niets aan educatie doen.
    LTO heeft een aantal jaren geleden gewerkt aan een ambassadeursnetwerk voor de varkenshouderij. Ook toen ging het mis omdat er geen afdoende vergoeding beschikbaar was.

Of registreer je om te kunnen reageren.