Home

Achtergrond 189 x bekeken

Kerkdienst voor supporters op voetbalveld

Het veld van zaterdaghoofdklasser WHC in Wezep is op zondagavond 8 juni het toneel van een dienst van de protestantse Pauluskerk in het Gelderse dorp.

De deelnemers wordt gevraagd in de kleuren van hun favoriete club te komen, compleet met sjaaltjes en petten. Dat heeft predikant Hans van Ark van de Pauluskerk vandaag laten weten. Met de dienst speelt de kerk, die een naam heeft hoog te houden met speciale, laagdrempelige kerkdiensten, in op het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland, dat de dag daarvoor begint. De grote overdekte tribune, waarop plaats is voor 450 mensen, doet dienst als kerkzaal. Van Ark denkt dat aantal zeker te halen.

De schriftlezing is uit de eerste brief van de apostel Paulus aan de inwoners van Korinthe. Daarin roept hij hen op te rennen "als de atleet die wint. Iedereen die aan een wedstrijd deelneemt beheerst zich in alles; atleten doen het voor een vergankelijke erekrans, wij echter voor een onvergankelijke.''

De dienst is volgens Van Ark speciaal bedoeld voor mensen die meer van kerk en geloof willen weten, maar zich in een gewone kerkdienst niet thuisvoelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.