Home

Achtergrond 158 x bekeken

Kamer: bel- en internetgegevens jaar bewaren

Telecombedrijven moeten gegevens over het bel- en internetgedrag van hun klanten een jaar bewaren.

Dat heeft de Tweede Kamer vandaag besloten. Het kabinet had een bewaarplicht van anderhalf jaar voorgesteld, maar daarvoor was onvoldoende steun.

Een meerderheid van de fracties kan zich nu wel vinden in een voorstel van de ChristenUnie om de data maximaal twaalf maanden te bewaren. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om telefoonnummers, e-mailadressen, bellocaties en de lengte van gesprekken.
De langere bewaartermijn kan de opsporing van misdrijven verbeteren, meent minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie. Volgens hem is het van belang om na te gaan wie met wie heeft gecommuniceerd, ook al komt de inhoud van de gesprekken of de mail daarbij niet vrij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.