Home

Achtergrond 161 x bekeken

KLM zegt papieren ticket vaarwel

Als het aan luchtvaartmaatschappij KLM ligt, is het papieren vliegticket zo snel mogelijk verleden tijd.

Het bedrijf maakte vrijdag bekend vanaf 1 juni zelf alleen nog maar elektronische tickets uit te geven. Momenteel maakt 99 procent van de reizigers van KLM al gebruik van de zogenoemde e-tickets, die volgens de luchtvaartmaatschappij veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker zijn.

Volgens een woordvoerder van KLM gaat het om een "branchebrede ontwikkeling''. De vervanging van papieren tickets door elektronische plaatsbewijzen zou de gehele luchtvaartsector op jaarbasis een besparing van ongeveer 2 miljard euro opleveren. Bovendien scheelt het jaarlijks 50.000 bomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.