Home

Achtergrond 205 x bekeken

Jonnie Boer heeft oogje op Azië

Binnen vijf jaar moet driesterrenrestaurant De Librije ook een vestiging in het buitenland hebben. ”Het liefst ergens in Azië”, vertelt driesterren chef Jonnie Boer van het Zwolse etablissement.

”Daar kan ik wel de uitdaging vinden.” De ideeën voor een vestiging in het buitenland zijn nog niet concreet omdat de juiste locatie nog steeds niet ”voorbij is gekomen”. Het gaat Boer tenslotte om de aanbiedingen die worden gedaan.

Het echtpaar Jonnie en Thérèse Boer heeft voorstellen gekregen om onder meer in China en Maleisië een zaak te beginnen. Voorlopig willen ze zich eerst richten op het hotel in de voormalige vrouwengevangenis in Zwolle dat zondag is geopend.

”We hebben ook een aanbieding gekregen om iets op Schiermonnikoog te beginnen, maar dat is niet wat ik wil. Het moet stap voor stap gaan en als ik iets wil, moet dat wel vertrouwd aanvoelen; iets waar je de kans hebt om het allemaal op te zetten en te koken zoals wij het willen”, aldus Boer. Azië vindt hij gastronomisch interessant, mede vanwege de ontwikkeling die het nu doormaakt.

De Librije Group bestaat nu uit restaurant De Librije – ”zeg maar de kip” – , een winkel met producten uit onder meer de driesterren keuken zelf, theaterrestaurant De Koperen Kees, cateringbedrijf Food on Tour, Librije Hotel met daarin restaurant Zusje ”van de kip”, Librije atelier als kook- en wijnschool en de kaas-, worst- en wijnbar in de kelder van de voormalige gevangenis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.