Home

Achtergrond 182 x bekeken

Jongeren mogen 'natuurlijk' geen alcohol

De Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) vervangt de huidige slogan tegen alcoholgebruik onder jongeren 'Alcohol onder de 16, nog even niet' door 'Alcohol onder de 16, natuurlijk niet'.

Dat heeft STIVA vandaaglaten weten. Het gaat om reclame-uitingen voor zwak alcoholhoudende dranken. Voor dranken met meer dan 15 procent alcohol blijft de huidige slogan 'Geniet, maar drink met mate' van kracht.

"Met deze nieuwe slogan willen we stevig neerzetten dat jongeren onder de 16 jaar geen alcohol moeten drinken. Niet drinken onder de 16 moet de maatschappelijke norm worden. We moeten die boodschap zo veel mogelijk blijven herhalen. Vandaar dat we de nieuwe slogan onder zo veel mogelijk uitingen zullen gebruiken'', aldus STIVA-directeur Ingrid van Engelshoven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.