Home

Achtergrond 473 x bekeken 1 reactie

Interventieprijs granen wordt afgeschaft

Interventie blijft alleen nog mogelijk voor broodtarwe. Voor voergranen wil de Commissie interventie op nul zetten.

Dat staat in de voorstellen voor hervormingen van het EU-landbouwbeleid. Bij interventie van broodtarwe wordt de bestaande interventieprijs afgeschaft. Tegen die prijs kunnen eigenaren van tarwe het product aanbieden aan de interventiebureaus als de marktprijs beneden een bepaald niveau is gedaald.

In de plaats van een vaste interventieprijs stelt de Commissie een vorm van inschrijving voor. Ook bij interventie van boter en melkpoeder wil de Commissie naar een systeem van openbare aanbesteding. Voor bijzondere marktcrises wil de Commissie wel een vangnet achter de hand houden.

Lees ook Fischer Boel handhaaft modulatie

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    nn

    Prima voorstel, nu even afwachten wanneer de politiek weer draaid.
    Zonder overheids ingrijpen maar met een vangnet van Bio-etanol productie is het een goede toekomst die ons als graan telers te wachten staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.