Home

Achtergrond 205 x bekeken

Interpol pakt verdachte kindermisbruik op

De internationale politieorganisatie Interpol heeft een man opgepakt in de Verenigde Staten die wordt verdacht van het seksueel misbruiken van Aziatische jongetjes in Zuidoost-Azië.

Het gaat om de 57-jarige Wayne Nelson Corliss, zo maakte Interpol vandaag bekend. Woensdagavond werd Corliss gearresteerd in zijn appartement in Union City (New Jersey). De man heeft een bekentenis afgelegd.

Interpol had dinsdag zijn foto op internet gezet en wereldwijd gevraagd naar zijn identiteit. Daarop kwamen ruim tweehonderd tips binnen. Drie tips uit de VS bleken naar de juiste persoon te wijzen.

Interpol riep de hulp van het publiek in, omdat twee jaar onderzoek niets had opgeleverd. Corliss zou drie jongens van tussen de zes en tien jaar oud hebben misbruikt. De politie kwam de man op het spoor na de inbeslagname van een computer van een Noorse pedofiel in maart 2006. Op de computer waren ongeveer honderd seksfoto's opgeslagen waarop Corliss is te zien.

Het was de tweede keer dat de internationale politieorganisatie een wereldwijde oproep deed. Vorig jaar oktober werd een 32-jarige Canadese pedofiel aangehouden, elf dagen nadat een oproep was gedaan. Computerexperts waren er toen in geslaagd om onherkenbaar gemaakte afbeeldingen van de man weer herkenbaar te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.