Home

Achtergrond 181 x bekeken

In 2020 moet afname van aantal bossen zijn gestopt

De afname van het aantal bossen moet in 2020 zijn gestopt. Die afspraak heeft Minister Gerda Verburg (Landbouw) vandaag gemaakt tijdens de VN-top in Bonn over biodiversiteit.

Nu verdwijnt jaarlijks naar schatting 13 miljoen hectare oerbos, vooral in het Amazonegebied, Congo en Azië, meldt het ministerie van Landbouw. Omdat bossen belangrijk zijn voor het behoud van planten- en diersoorten en ook het broeikasgas CO2 (kooldioxide) vasthouden, wil verburg niet nog meer bos kwijtraken.

Met 58 andere landen ging ze daarom in op deze uitnodiging van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en zette ze haar handtekening onder de afspraak om de ontbossing wereldwijd te stoppen. Uitgangspunt is de oerbossen niet te kappen, maar als dat toch gebeurt, moet er nieuwe aanplant voor terugkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.