Home

Achtergrond 208 x bekeken

Immigratie neemt toe

In het eerste kwartaal van 2008 zijn bijna 32.000 mensen naar Nederland geïmmigreerd.

Dat zijn bijna 6000 mensen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die vandaagnaar buiten zijn gebracht.

Vooral het aantal mensen uit de Europese Unie dat zich vestigde in Nederland nam toe. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen 3500 Polen in Nederland wonen. Op 1 april woonden hier circa 45.000 eerste generatie Polen. Sinds de toetreding van Polen tot de EU in 2007 is het aantal Polen in Nederland verdubbeld.

Het CBS legt een verband tussen de krapte op de arbeidsmarkt en de toenemende immigratie.
Tot en met 2004 kwamen veel meer Poolse vrouwen naar Nederland dan Poolse mannen. Daarna is het mannelijke aandeel van de immigranten aanzienlijk toegenomen. De Polen die zich vanaf 2007 in Nederland hebben gevestigd, wonen vooral in Brabantse gemeenten en in de tuinbouwgebieden, zoals het Westland en de bollenstreek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.