Home

Achtergrond 180 x bekeken

Imago tuinbouw ongunstig voor nieuwe fiscale regeling

De tuinbouwsector zal waarschijnlijk niet in aanmerking komen voor de ontheffing van enkele fiscale verplichtingen.

Staatssecretaris de Jager van Financiën wil goedwillende ondernemers belonen door ze te ontlasten van een aantal regels voor de belasting. Kenners achten het aannemelijk dat de tuinbouw hier niet voor in aanmerking zal komen.

Zo zal het plan om de eerstedagsmelding voor personeel te schrappen waarschijnlijk voor alle sectoren gaan gelden, behalve de horeca, de bouw en de tuinbouw. Deze sectoren hebben geen goede naam op dit gebied en zullen nieuw personeel gewoon bij de belastingdienst moeten aanmelden.

Met de regeling hoopt de staatssecretaris de werkdruk bij ondernemers en de belastingdienst te verlagen. De tijd die de fiscus hier mee bespaart kan dan ingezet worden om fraudeurs strenger te controleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.