Home

Achtergrond 181 x bekeken

Hoogste smogalarm in Peking

In Peking is het smogalarm vandaag verhoogd tot het hoogste niveau vijf.

Het bureau voor milieubescherming in Peking waarschuwde mensen die gevoelig zijn voor smog binnen te blijven.

Een zandstorm uit Mongolië is de oorzaak van het verhoogde smogalarm. "Het is de vierde storm van dit seizoen, maar deze keer blijven de effecten langer hangen'', aldus een woordvoerder van het bureau. Volgens hem was de smog het dikst in de ochtend en werd het 's middags langzaamaan dunner.

De luchtkwaliteit van Peking is een van de slechtste ter wereld, met name door het stijgende aantal auto's, industriële vervuiling en zandstormen. Atleten die aan de Olympische Spelen mee doen, maken zich zorgen over de vervuiling. Peking heeft aan vijf omliggende provincies gevraagd de productie in industrieën te verminderen of geheel stop te zetten om de smog boven de olympische terreinen aan banden te leggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.