Home

Achtergrond 200 x bekeken

Hennep lag mogelijk meer dan 2 maanden op bureau

Zeventien kilo gedroogde hennep waarvan de Tilburgse politie in oktober ontdekte dat die was verdwenen uit de opslag op het bureau aan het Wilhelminapark, heeft daar mogelijk tot bijna tien weken na de vernietigingsbeslissing gelegen.

Persofficier Tom Hendriks heeft dat woensdag erkend. Dinsdag sprak justitie nog een over periode van zes weken.

De twee tassen met gedroogde henneptoppen werden op 14 augustus vorig jaar in beslag genomen bij een inval in growshop Westpoint in Tilburg. Een dag later is de beslissing genomen dat de drugs vernietigd hadden moeten worden. Volgens de regels moet dat zo snel mogelijk gebeuren. Justitie kan niet zeggen wanneer de diefstal is gepleegd, maar stelt dat die werd geconstateerd op 22 oktober.

Justitie verdenkt een 32-jarige man uit Geldrop van betrokkenheid bij de diefstal en denkt dat hij hulp heeft gekregen van een 30-jarige agente die op 4 maart werd aangehouden wegens het medeplegen van de diefstal en het schenden van haar ambtsgeheim.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.