Home

Achtergrond 174 x bekeken

Hemelvaart compenseert slechte Pasen pretparken

De Nederlandse pretparken zijn op Hemelvaartsdag drukbezocht.

Het rustige lenteweer leidde tot grote drommen mensen bij alle grote landelijke publiekstrekkers. De toeristische sector, die na de tegenvallende bezoekcijfers tijdens het winterse paasweekend eind maart in mineurstemming was, haalt opgelucht adem.

Behalve Nederlanders trokken de meeste attracties ook opvallend veel buitenlanders. In onder meer België en Duitsland geldt 1 mei, de Dag van de Arbeid, als nationale feestdag.

In bloemenpark De Keukenhof in Lisse was het een drukte van belang omdat voor het eerst in de geschiedenis van het park ook tussen de bloemen gefietst mocht worden. In miniatuurpark Madurodam liep het vooral storm bij de nagebouwde Sesamstraat-studio's, waar veel families hun favoriete karakters uit de populaire kinderserie kwamen bekijken. Behalve de attractieparken trokken ook de dierentuinen opvallend veel bezoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.