Home

Achtergrond 163 x bekeken

Gewonden busongeval Turkije terug in Nederland

De acht Nederlanders die maandag in Turkije gewond raakten door een busongeval, zijn vanmiddag geland op Rotterdam Airport.

Twee van hen konden direct naar huis, zes anderen zijn vervoerd naar ziekenhuizen in hun woonomgeving. Het stoffelijk overschot van de omgekomen Nederlandse toerist is nog in Turkije. Dat maakte de ANWB bekend.

De gewonden, vergezeld door mensen van de ANWB Alarmcentrale, zijn vervoerd met een ambulancevliegtuig van de Oostenrijkse maatschappij Tyrolean Air. Het toestel is na de landing direct een hangar ingereden waar ambulances gereedstonden.
Het ongeval had plaats in de buurt van de populaire badplaats Kusadasi. De bus met toeristen was op weg van de luchthaven naar een hotel toen het voertuig van de weg raakte. Bij het ongeluk waren tien Nederlanders betrokken. Een van hen is overleden, negen anderen raakten gewond, van wie drie ernstig. Het gaat om een groep toeristen en een Nederlandse hoteleigenaar. De hotelier heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten is in Turkije gebleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.