Home

Achtergrond 157 x bekeken

Gelderland wil meer festivals

De provincie Gelderland trekt 1 miljoen euro uit voor de organisatie van meer culturele festivals in de provincie.

Gelderland moet een festivalprovincie worden, stellen provinciale staten vandaag. De provincie denkt aan aan drie nieuwe festivals over Gelderse beeldende kunst, streekcultuur en jonge muziek. Deze moeten een plek krijgen naast al bestaande festivals als kunstexpositie Sonsbeek en de Modebiënnale in Arnhem, de Triënnale in Apeldoorn en literatuurfestival Wintertuin in Nijmegen. Festivals zijn populair door hun feestelijke en laagdrempelige karakter, stelt de provincie.

Gelderland stelt tot 2012 ook 3 miljoen euro beschikbaar voor cultuureducatie. Het provinciebestuur wil nadrukkelijk ook nieuwe doelgroepen bereiken, onder wie ouderen, migranten en scholieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.