Home

Achtergrond 184 x bekeken

Fruit op werkvloer bij zo’n 400 Nederlandse bedrijven

Circa vierhonderd bedrijven in Nederland stellen fruit ter beschikking aan personeel.

Dat is een schatting van bedrijven en instanties die bij verschillende initiatieven betrokken zijn. "Het is lastig een schatting te geven, omdat de verschillende bedrijven dat ook verschillend vastleggen", zegt Auke Heins, communicatiemanager van AGF Promotie Nederland.

AGFPN stuurt het project Werkfruit aan, waaronder een aantal private initiatieven actief is, zoals Bedrijfsfruit, de Groene Tas en Kantoorfruit. Doelstelling is om in juli 2010 op ongeveer 3.000 bedrijven uit te komen.

Bedrijven tonen behoorlijke interesse in het distribueren van fruit op de werkvloer. Met name de koepel voor groentespeciaalzaken AGF Detailhandel Nederland heeft zich actief op deze markt begeven. Navraag leert dat 25 speciaalzaken klaar zijn om bedrijven te beleveren.

"We hebben een folder gemaakt voor deze bedrijven. De eerste druk van 4.000 is al uitgegaan. We drukken 5.000 folders bij", zegt ADN-directeur Mark Heemskerk.

Volgens Hans Wijnands, directeur en eigenaar van Kantoorfruit, levert het bedrijf honderd klanten. "We krijgen wekelijks één of twee nieuwe klanten." Het bedrijf levert door heel Nederland. In de driehoek Utrecht, Amsterdam en Rotterdam is dat met eigen wagens. Bedrijven buiten deze regio worden met een pakketdienst beleverd.

Op vrijdag en zaterdag verpakt Kantoorfruit de partijen voor de bedrijven in een complex in Noordwijkerhout.

Of registreer je om te kunnen reageren.