Home

Achtergrond 191 x bekeken

Friesland Vlees eist excuses minister Verburg

Slachterij Friesland Vlees uit Leeuwarden eist excuses van minister Gerda Verburg van Landbouw.

Verburg repte in de media over misstanden binnen het bedrijf. Dat zei directeur Harry Wildeboer vandaag op BNR nieuwsradio. Harde bewijzen voor misstanden zijn er volgens Wildeboer niet. Zijn bedrijf staat op het punt de zeventig medewerkers te ontslaan.

"Verburg had een intern onderzoek moeten starten, ze heeft nu iets geroepen wat niet onderbouwd is'', aldus Wildeboer. Door alle ophef heeft Friesland Vlees belangrijke klanten verloren. "Wij proberen al weken de minister te spreken maar we worden van het kastje naar de muur gestuurd. Kamerleden die we spreken vinden het allemaal heel erg en droevig dat dit kan gebeuren maar vervolgens gebeurt er niets. Als de naam van het bedrijf niet gezuiverd wordt, start morgen de ontslagprocedure voor de zeventig personeelsleden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.