Home

Achtergrond 469 x bekeken 39 reacties

Friesland Foods haalt geen melk meer op

Zuivelconcern Friesland Foods kan vanaf 17.00 uur geen melk meer ophalen bij de leden-melkveehouders van Friesland Foods.

Door de blokkades van de Dutch Dairymen Board (DDB) van de melkfabriek in Nijkerk, Leeuwarden, Workum, Gerkesklooster, Marum, Dronrijp en Varsseveld kan er in deze productielocaties geen meer melk meer worden verwerkt. De overige productielocaties produceren volgens Friesland Foods volop. De buffercapaciteit is volledig benut.

Sinds gisteren wordt door melkveehouders met trekkers de productielocatie van Friesland Foods in Nijkerk geblokkeerd. Vandaag zijn daar de productielocaties in Leeuwarden, Workum, Gerkesklooster, Marum, Dronrijp en Varsseveld bijgekomen.

Ger Timmer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kostprijsboer

  Het lijkt me goed dat Friesland Foods "passende maatregelen neemt. Dit houdt volgens mij in dat alle kosten door de acties verhaald moeten worden op de DDB. De goede boeren worden er de dupe van de slechte (lees hoge kostprijs). Wat een waardeloze actie!!!

 • no-profile-image

  spotje

  friesland foods wil te boeren tegen elkaar opzetten, daar trap je toch niet in.
  er zijn nog genoeg fabrieken los, ddb wil dat de boeren die geen actie voeren gewoon kunnen leveren. laten ze de boel maar dicht houden.

 • no-profile-image

  Henk

  Je zou eens respect moeten hebben voor boeren die WEL voor hun inkomen opkomen, dan een beetje de hele dag achter de LTO aan lopen, wat heeft LTO tot nu toe bereikt dan? Als je zelf je melk niet thuis wilt laten moet je dat helemaal zelf weten, maar straks zitten jullie (niet-DDB'ers) wel mee te profiteren, of willen jullie als de melkprijs 40 cent is 15 ct/l aan de DDB-ers geven, want jullie zijn nu toch tevreden met 25 cent?!!!!

 • no-profile-image

  geen ddb lid

  mensen ik snap dat het vervelend is zo .maar ff probeerd een boeren ruzie uit te lokken ze kunnen nog wel melk ophalen maar willen niet er zijn nog genoeg fabrieken los snappen julie nu dat het al lang geen cooperatie meer is maar een bedrijf wat een topwinst wil en geen melkgeld wil uitbetalen wees blij het is in nederland nog nooit gebeurd dat zoveel boeren eensgezind zijn als ff weet dat de boeren de baas zijn over de fabriek word het zeker beter met de melkprijs

 • no-profile-image

  Albert

  De DDB moet niet bij de zuivelfabrieken zijn met hun acties. Je helpt je eigen fabrieken om zeep. Waar de DDB zich druk om moet maken is wat er gaat gebeuren met de quotering. Vraag en aanbod bepalen de prijs, dus als je wat wil moet je het aanbod beperken. En niet zoals nu, want als de acties volgende week voorbij zijn gaat iedereen nog een beetje extra melken om het quotum toch vol te melken. Gevolg: de prijs zakt nog verder en hebben de acties dus averrechts gewerkt. Daar komt dan nog bij de schade van de fabrieken wat de winst drukt en dat komt ook bij boer terrecht. Maar een ieder is vrij om actie te voeren, alleen laat de boeren die dat willen wel hun melk leveren. Op deze manier krijg je een tweestrijd tussen de boeren en dat is nooit goed. Persoonlijk vindt ik het moment van de acties hoogst ongelukkig. Als je voor deze prijs (Frieslan Foods) niet kunt melken, kun je beter stoppen. Nu is het quotum nog geld waard.

 • no-profile-image

  Schelhaas

  Wegbereiders naar een beter boeren leven ben ik ook voor. Maar voor een kleine groep met een hele grote mond die hun leden een droombeeld voorhouden waar zelfs de meest simpele middenstander doorheen prikt, daar kan ik helemaal niks mee. Als men over de prijs wil praten moet men eerst het lidmaatschap opzeggen.

 • no-profile-image

  niels

  de stakende boeren verpesten het voor de boeren die wel willen leveren.

 • no-profile-image

  wieberen

  ddb weg ermee haal bij deze idioten gewoon een jaar geen melk meer op

 • no-profile-image

  geen ddb lid

  dit is jammer voor de boeren die voor weinig geld veel te hard werken . maar dit helpt tenminste die arogante fabriek duidelijk te maken hoe de meeste leden (die op een normale manier geld willen verdienen) er over denken . sorry ik heb het er voor over . bedankt ddb

 • no-profile-image

  appie

  friesland foods doet oudste truc uit het boek: verdeel en heers.
  Overigens lever ik mijn melk ook nog gewoon maar ik vind wel dat die jongens harde actie mogen voeren.
  Of het nou verstandig is of niet.
  Ik vind het niet te overzien voor mij als individuele veehouder of het de juiste weg is

 • no-profile-image

  willem

  Over een een week zit DDB om de tafel met de fabrieken, komt er een melkprijsverhoging! Zeggen de DDB: zie je wel, er zal eerst geld moeten worden uitgegeven voordat je je geld terugverdient!
  DDB zal ervoor zorgen dat de melkprijs stijgt. Alleen dan ook voor de niet DDB-ers, maar profiteren doen ze wel!
  Je kunt je eigen wel verzetten tegen de DDB, maar de boeren die het niks vinden hebben het lef er niet voor om hun melk in de put te laten lopen, het kost ze tenslotte wel wat melkgeld! Ik ga voor DDB, ga zo door, nu is Campina aan de beurt!!!

 • no-profile-image

  ik

  Als ze bij mij de melk niet ophalen breng ik hem zelf naar je toe meneer kroes en dat ga je niet leuk vinden stelletje eikels als jullie het zo goed weten start dan zelf een fabriek en ga hem zelf verkopen. Ik weet al wat er gaat gebeuren met net zo'n grote mond als meneer van bakel

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Walgelijk, die boeren die hier melden dat zij genoeg verdienen en daarom bereid zijn hun COLLEGA boeren te willen verjagen van de poorten der melkfabrieken.
  Als jullie om wat voor reden dan ook, niet actief mee willen doen , dan kan dat ook passief hoor.
  Maar dat die lafaards bereid zijn of oproepen (zie voorgaande reacties), om hun collega boeren te bevechten ...daar walg ik van.
  U zult mij zonodig, zij aan zij met de "actieve" boeren tegenover u vinden.
  Bah...bah en nog eens bah...N.S.B. das war einmal.
  Ik heb net als de actieboeren volledig begrip voor die enkele boer die
  het zich echt niet kan veroorloven om mee te doen.
  Maar steek dan niet een dolk in de rug van hen die hun nek uitsteken (met alle risico van dien).
  Overigens zullen die boeren die om financiële reden niet meedoen vanzelf uit het boerenlandschap verdwijnen.
  Moedige mensen kiezen, zij delen niet.
  Daarom heb ik ooit gekozen voor Geert Wilders en daarom kies ik dus ook nu voor de actieve boeren (en niet alleen daarom).
  Jammer dat ik van de biologische melkveehouders zo weinig hoor.
  Het is ook jullie belang bioboeren.
  Kijk naar het effect op lange termijn!
  Het gaat hier niet om de waan van de dag.
  Tot slot nog een oproep aan boeren uit andere sectoren.
  Als de melkboeren slagen
  (wat ik vurig hoop), dan kunnen kippenboeren en varkensboeren dat evt. ook!
  Val alleen daarom al, uw collega boeren niet af.
  Ps.: U vindt -een wakker dier- vaak tegenover u, maar dan gaat het over dierenwelzijn, natuurbeheer, jachtveldverpachting.
  Dat blijft zo....maar ik ben een objectief denker en bovendien ben ik onbezoldigd schrijver hiero.
  Nu komt dan ook uit, wat ik hier altijd al schreef.
  Uw zogenaamde voormannen (L.T.O.) en ook de broodschrijvers hier bij agd. en boerderij zijn er niet voor u als dat nodig is.
  Een wakker dier loopt al wat langer mee en weet dat dit altijd al zo was en ook nooit veranderen zal.
  Kijk eens hoeveel van deze mensen over jullie rug heen ingepalmd zijn.
  Verraad komt altijd van binnenuit.
  Lastige mensen (geert wilders, pim fortuyn enz.),
  dat willen ze niet in het Haagse.
  Lastige boeren ....dat willen ze niet in het Haagse.
  There is more to come farmers.
  Sluit de rijen of loop weg,
  maar niet de wegbereiders voor een beter boerenleven een dolk in de rug steken.

 • no-profile-image

  wieberen

  ddb boeren zet een bord te koop bij jullie bedrijf neer dan hebben wij tenminste geen last meer van jullie

 • no-profile-image

  A

  Wakker Dier heeft er echt niets van begrepen. Deze reacties kun je verwachten als welwillende boeren de melk niet kunnen leveren. Wat mij betreft leveren de DDB-ers een jaar lang geen melk, zolang ze onze melk maar met rust laten.

 • no-profile-image

  henk (de bolle)

  wie gaat er mee om die mafketels bij de fabriekspoorten weg te krijgen?

 • no-profile-image

  econoom

  onnut (13.12uur), en nog meer van die azijnzuur zeikende boeren die tegen de DDB aan proberen te schoppen. Die boeren die vorig jaar naar van bakel zijn gegaan, hebben wel jou zuivelfabriek wakker gemaakt. En dat doet de DDB nu weer. Als iedereen was zoals jullie, dan weet ik een ding zeker, dan zag het er niet best uit voor de boeren. Maar gelukkig zijn er ook nog echte strijders (en daar kunnen jullie dan weer van profiteren!!!)

 • no-profile-image

  koetje

  helemaal mee eens hier ligt dan ook een taak voor lto ik heb verder niks te maken met die achterlijke club van de DDB

 • no-profile-image

  gerrit

  Als die DDB boeren actie willen voeren ok maar dit gaat veel tge ver. Hiermee help je je eigen fabrieken naar de kloten.
  Wie gaat er mee om de DDB daar weg te kletsen???

 • no-profile-image

  Anoniem

  Allereerst mijn groot respect voor de actievoerders.

  Gisteravond las ik op internet over knokploegen die de actievoerders moesten verjagen, nou succes ermee.

  kinderachtige gedoe om de boze boeren zo te plagen, ik snap best wel dat er boeren zijn die niet anders kunnen dan leveren, maar als er maar 1 fabriek geblokkeerd wordt is dat nog geen reden om te roepen dat de levering aan de winkelketens vastloopt.

  Laat die heren op de zuivelkantoren maar beter kijken naar de situatie van veel boeren. Voor de prijs de ze nu krijgen tegenover wat er in de winkels betaald wordt spoort dit niet. Laten wij de boeren niet leven, dan is er over een tijdje voor de mensen ook niet meer te leven.

 • no-profile-image

  piet

  Ik krijg sympatie voor een wakker dier uit weidenstein!!!!! wie dat ooit had voorspeld had ik echt meteen voor gek laten verklaren.

 • no-profile-image

  onnut

  jij die jezelf econoom noemt, ga nou maar eventjes in je hoofd schrapen, want die melkprijs ging sowieso wel omhoog, dat komt niet door de ddb, we kunnen zo melk uit nieuwzeeland halen, dus dat tekort waar jullie over praten kan zo weer aangevuld worden, ga maar even een poosje nadenken over waar jullie mee bezig zijn;)

 • no-profile-image

  k

  Ik ga ook mee, het is nu wel de hoogste tijd dat die jongens van de DDB daar gaan vertrekken!!!!

 • no-profile-image

  hurricane

  stelletje achterlijke ddb ers. laat de gene die wel willen leveren dat toch gewoon doen. laat de ME er maar op los

 • no-profile-image

  marcel

  De boeren die de actie s niet steunen lopen te veel achter die sukkels van EDF aan Die geilen alleen maar op 1000 koeien of meer en afrikanen voor €1 per dag ook uit te melken En dan nog niks verdienen

 • no-profile-image

  jonge boer

  jammer hoor dat iedereen zo van mening verschilt .he beste collega"s 1 ding is duidelijk melkprijs is te laag .
  en veroordeel elkaar niet en loop niet achter elkaar aan . dat is geen ondernemen .ondernemen is jezelf zijn !!!!!!

 • no-profile-image

  jan

  ik wil wel mee om die eikels weg te jagen

 • no-profile-image

  Wimpie

  Spotje uit Aalten,

  je snapt toch wel dat het logistiek gezien niet mogelijk is om alle ritten om te gooien? Als DDB voor vrijwillige acties is, hoeven ze helemaal niet op pad, dan laten ze hun eigen melk maar weg lopen. Als er dan zoveel daadwerkelijke leden zijn krijgen jullie jullie recht toch wel.

 • no-profile-image

  hend

  Als friesland weer gaat rijden laat ze eerst de melk ophalen bij de niet leden van ddb ,laat de leden nu ook maar in hun eigen melk zwemmen.stelletje kwakbollen.

 • no-profile-image

  Grt

  zo nu weer duidelijk voor heel nederland waar het woord achterlijke boer vandaan komt. Laat je collega's fijn stikken. Ga terug naar de grup en ga je 20 koetjes melken!! Laat deze DDB ers maar gelijk schrappen als melkleveranciers

 • no-profile-image

  melkleveraar

  Wat een onzin, dat ff de boeren tegen elkaar uitspeelt,ik ben in Lochem wezen kijken en daar is het een grote puinhoop,de fabriek zit mudjevol en er worden vrachtwagens geladen die naar duitsland gaan. Dit alles om de melk maar te verwerken.
  Dus het verhaal dat ff de melk zat kan ophalen is grote onzin.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Fijn Schelhaas dat u het verder voor de rest met mij eens bent.
  Zo zie je maar weer dat ook een domme koe een schele haas kan vangen.

 • no-profile-image

  Joke

  Het begint er op te lijken dat de acties niet alleen om het melkgeld gaat. Er zijn nog steeds boeren die hun melk wel willen leveren. Krijgen we nu oorlog tussen boeren onderling? Dit gaat toch echt te ver. Als je dan je melk wilt weggooien, moet je zelf weten, maar ga andere boeren daar niet mee pesten.

 • no-profile-image

  josco de roomblazer

  Als RMO chauffeur kan ik u vertellen dat er wel degelijk door ff een spelletje is gespeeld met de boeren! Als we enkele weken terug nog vrachten melk gelost hebben op andere locaties dan ff zie ik niet in waarom dat nu niet had gekund! Overigens heb ik op deze historische zaterdag (31-05-08)melkgereden en op de locatie waar er gelost werd was het niks drukker als normaal. Toen ik met mijn laatste rit bezig was werd er gebeld dat we deze rit af moesten maken en lossen en daarna de boel STIL moesten zetten. Wat ik ook kan vertellen is dat de stemming onder de boeren zeer wisselend is en ms terecht niet iedereen kan het zich veroorloven om de kraan open te zetten! Verder heb ik respect voor de boeren die wel het lef hebben en durf om acties te voeren! WANT LATEN WE NU EERLIJK ZIJN ALS HET LUKT STAAN WE DADELIJK ALLEMAAL MET DE HAND OP OM DIE EXTRA CENTEN TE ONTVANGEN!!!!!! Maar uiteindelijk moet iedereen het voorzichzelf weten. Succes

 • no-profile-image

  wilmar

  Ruim een jaar geleden, voor de melkprijsstijging, had deze actie mijn sympathie gehad, nu niet meer! Iedereen schijnt met bedrijfsverdubbeling bezig te zijn. Er wordt meer dan ooit geinvesteerd in grond, gebouwen en ook nog in quotum. Zou dit ook gebeurd zijn als er zo slecht werd verdiend? Het is trouwens niet verboden om de toko te sluiten als er geen droog brood meer wordt verdiend. Hoef je je collegas ook niet mee in je ellende te slepen.

 • no-profile-image

  frits

  laat die boeren er in smoren.

 • no-profile-image

  boer

  Ophouden met die onzin, willen de DDB-boeren met hun gegarandeerde melkprijs ambtenaren worden? RFF houd je rug recht!

 • no-profile-image

  Onnut

  Straks zegt de ddb natuurlijk dat zei er voor hebben gezorgt, rot toch op, en laat die fabriek gewoon open, als er boeren zijn die wel willen leveren benadeel die dan niet! en waarom bij Frieslandfoods? die betaalt hoogste melkprijs, er zijn vorigjaar ook boeren weggegaan naar van bakel, waarom nu zielig doen?

 • no-profile-image

  Dijkstra

  De melkprijs is niet te laag maar de kosten zijn te hoog, en die heb je zelf voor een deel in de hand, door grond voor 40.000 per ha te kopen en door veel te duur quotum te kopen, dat doe je toch zelf?? Ben je nou ondernemer of niet?

Laad alle reacties (35)

Of registreer je om te kunnen reageren.