Home

Achtergrond 186 x bekeken

Europa heeft liever Obama dan McCain

Als inwoners van de grote Europese landen de nieuwe president van de Verenigde Staten mochten kiezen, zou de Democraat Barack Obama duidelijk de voorkeur krijgen boven de Republikein John MCain.

Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde peiling van de Britse krant The Daily Telegraph. Daarin gaf 52 procent van de ondervraagden zijn of haar steun aan Obama. McCain bleef steken op 15 procent. De ondervraagden die geen naam noemden, lieten weten dat ze geen keuze konden maken of dat geen van de twee kandidaten hun stem verdiende. Voor het onderzoek is de mening gepeild van ruim 6000 inwoners van Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Rusland.

Obama is vooral populair in Italië. 70 procent van de ondervraagden in het Zuid-Europese land zou als het mogelijk was op de Democraat stemmen. Volgens The Daily Telegraph is de geringe populariteit van McCain voor een groot deel het gevolg van diens steun aan de oorlog in Irak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.