Home

Achtergrond 148 x bekeken

'Ergste kredietcrisis achter de rug'

De Amerikaanse minister van Financiën Henry Paulson denkt dat het ergste van de kredietcrisis achter de rug is.

Dit verklaarde hij in een interview met The Wall Street Journal, dat vandaag is gepubliceerd. "Er is geen twijfel dat zaken er vandaag veel beter voorstaan dan in maart'', aldus Paulson in de zakenkrant. Hij refereerde aan het dieptepunt van de crisis in maart toen zakenbank Bear Stearns bijna failliet ging. De minister verwacht nog wel enkele "hobbels op de weg'' en zei dat het nog enkele maanden kan duren totdat de financiële markten volledig tot rust zijn gekomen.

Paulson riep verder het Amerikaanse Congres op om maatregelen te nemen om de kredietcrisis beter het hoofd te bieden. Eén maatregel heeft tot doel twee hypotheekverstrekkers die door de overheid gesteund worden (Fannie Mae en Freddie Mac) beter te reguleren. Een andere maatregel moet de Federal Housing Agency, verantwoordelijk voor verzekering van hypotheken, hervormen.

Het Witte Huis ligt nog in de clinch met de Democraten in het Congres, die een reddingsplan van 300 miljard dollar voor huiseigenaren die in de problemen zitten, hebben voorgesteld. President Bush heeft gedreigd dit plan tegen te houden met een veto. Bush wil zelf ongeveer 140 miljard dollar in de Amerikaanse economie pompen via belastingteruggaves.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.