Home

Achtergrond 430 x bekeken

Drijvende kas komt in andere handen

De Demo Drijvende Kas in Naaldwijk is eigendom geworden van bloemenveiling FloraHolland.

De afgelopen drie jaar trad FloraHolland op als gastheer voor de Demo Drijvende Kas, die ligt in de vijver naast de Naaldwijkse bloemenveiling.

FloraHolland neemt de Drijvende Kas in eigen beheer voor het houden van veiling- en sierteeltgerelateerde bijeenkomsten. Het demonstratiemodel van Dura Vermeer, isolatie- en systeembedrijf Unidek, kassen- en verwarmingsindustrie Gakon, Van der Arend Agrotechniek, installatiebedrijf Wilk van der Sande en A&N Luiten BV Scherminstallaties, kreeg veel aandacht uit binnen- en buitenland.

Door deze aandacht zijn er vergaande plannen in ontwikkeling voor het grootschalig drijvend bouwen van kassen, woningen en commercieel vastgoed. De bij de bouw van het demonstratiemodel toegepaste drijftechnologie heeft zich ontwikkeld tot een product voor drijflichamen (www.flexbase.eu), recent onder meer toegepast bij een drijvend vogeleiland op de Maasvlakte.

Specifiek voor drijvende kassen wordt op verschillende locaties gekeken naar grootschalige toepassing van meerdere hectaren. Zowel overheden als marktpartijen en ondernemers uit de sector zijn actief bij deze ontwikkelingen betrokken. Vanwege het belang voor de sector speelt FloraHolland bij deze projecten ook een stimulerende rol.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.