Home

Achtergrond 189 x bekeken 1 reactie

Deskundigen staan boeren in Kameroen bij

Kunnen mijn varkens ook vogelpest krijgen?

Kan ik mijn kippen ook visvoer geven? Wat doe ik als de blaadjes van mijn tomaten bruin zijn? Een Europese boer kan naar de bibliotheek of op internet naar het antwoord zoeken. Zijn Afrikaanse collega's kunnen dit meestal niet.

Toch gaat modernisering ook aan dat continent niet voorbij, met alle vragen van dien. In Kameroen kunnen boeren nu een deskundige-op-afroep bellen. Die kan kleinere vragen telefonisch beantwoorden en bij grotere vragen op de boerderij de boer met raad en daad bijstaan. De regering probeert zo de landbouwproductie te verhogen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerin

    In Ethiopië gaat deze kennisoverdracht zoals in uw artikel beschreven is al meer dan 25 jaar zo. Boeren van een kleine christelijke stichting uit Nederland bezoeken vrijwillig hun collega's in Ethiopië én steunen daar NGO's en leiden mensen op om de kennis door te geven aan de Ethiopische boeren. De NGO's hebben via mail en internet contact met de Nederlandse boeren. De hulp is zeer direkt. Daarbij worden zeker de boerinnen niet vergeten, zij hebben een grote inbreng.

Of registreer je om te kunnen reageren.