Home

Achtergrond 353 x bekeken

De Ruiter opent demokas in China

De Ruiter Seeds heeft deze week een demokas geopend in Shougang in de provincie Shandong.

Deze provincie onder Beijing is een belangrijk centrum voor de Chinese groenteteelt. De regio Shandong is economisch gezien beter ontwikkeld dan de rest van het land en er zijn jaarrond beschermde teelten in het gebied. Ook de klimatologische omstandigheden zijn ideaal. Daarnaast ligt de nieuwe kas vlakbij een groot groenteverkoopcentrum, waar groenten bestemd voor distributie binnen en buiten China worden verhandeld.

Met de opening van een eigen screening- en demonstratiekas wil De Ruiter Seeds steviger voet aan de grond krijgen op de grootste markt voor consumptie en productie van groente. Momenteel produceren de Chinezen vooral voor de lokale markt. Maar de Chinese economie en die van de omringende landen groeit, net als de vraag naar hoogwaardige groente. De geopende kas kan het bedrijf uit Bergschenhoek nieuw plantenmateriaal screenen en makkelijker in contact komen met met telers, sub-distributeurs en de Chinese overheden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.