Home

Achtergrond 176 x bekeken

De Jager: meeste geld voor afschrijving kassen al weg

Meer dan de helft van de 22 miljoen euro, die was gereserveerd voor een afschrijvingsregeling voor kassen, is - met instemming van de Kamer - al vergeven aan andere doelen.

Dat antwoordt staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën op vragen van de Kamerleden Frans de Nerée tot Babberich en Jan Mastwijk (beiden CDA). Zij wilden onder meer inzage in overleg met Brussel over de afschrijvingsregeling.

De Jager deelde de Kamer begin april mee dat de speciale afschrijvingsregeling voor kassen niet kan doorgaan, omdat de Europese Commissie die ziet als ongeoorloofde staatssteun.

Inmiddels is 11 miljoen euro gereserveerd voor verruiming van de fiscale doorschuifregeling bij bedrijfsverplaatsing. Nog eens 2 miljoen euro gaat naar een vrijstelling van overdrachtsbelasting bij vrijwillige kavelruil. De Kamer is november vorig jaar met deze besteding akkoord gegaan, aldus De Jager.

De Nerée, destijds met de VVD initiatiefnemer tot de versnelde afschrijving voor kassen, is verbaasd over de brief. "Er staat mij niets van bij dat wij hebben ingestemd. Ik ga er dan ook van uit dat die 22 miljoen euro nog steeds beschikbaar is voor de glastuinbouw." De Nerée neemt derhalve geen genoegen met het antwoord van de staatssecretaris. "Dit krijgt zeker een staartje."
De Jager wil de Kamer verder niet informeren over de gesprekken met Brussel. Hij vindt dat 'ten principale niet opportuun', schrijft hij.
LTO Glaskracht was niet bereikbaar voor commentaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.