Home

Achtergrond 288 x bekeken 9 reacties

DDB voert opnieuw actie bij Friesland Foods

De melkveehoudersorganisatie Dutch Dairymen Board (DDB) blokkeert vandaag opnieuw de poorten van de zuivelfabriek van Friesland Foods in Nijkerk om een hogere melkprijs te realiseren.

Afgelopen dinsdag hield de DDB daar ook al acties. "De directie van Friesland Foods heeft niet gereageerd op de actie. Zodoende volgt daarom een tweede actie", zegt DDB-voorzitter Sieta van Keimpema.

Friesland Foods stelt dat de DDB haar afgelopen dinsdag niets heeft gevraagd, zodat zij ook geen reactie heeft gegeven. De zuivelcoöperatie heeft volgens Van Keimpema twee aangetekende brieven gekregen, waarin de DDB een hogere melkprijs vraagt.

"De DDB is voor ons geen onderhandelingspartner over de melkprijs. Wij praten daarover alleen met onze leden", stelt een woordvoerder van Friesland Foods.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willem

  Het zuiden is ook bezig, morgen zal actie worden gevoerd en zal er ook melk vloeien!!! Het is nu of nooit!

  Ik steun alle melkveehouders van harte en hoop dat et ze lukt!

 • no-profile-image

  .

  Ik word hier schijt ziek van! De hele melkveehouderij in Nederland is één polonaise! Ze lopen allemaal achter elkaar aan. Zegt het lto bestuur en de zuivel industrie dat je moet groeien dan zijn er gekke die voor 2,50 euro qouta kopen. Zeggen één jaar later dat het qouta veel te duur is dan gaan er mensen qouta verkopen en melken zonder qouta. Ook zijn er mensen die hoog gefinancierd zitten met ruimte in de stal die ze vorig jaar niet vol zetten toen het qouta maar 0,80 cent kosten. En 2 jaar eerder kochten zij dat zelfde qouta nog voor bijn 2 euro! Zo zijn er veel meer voorbeelden te noemen van de polonaise in de melkveehouderij. Nee de meeste zijn geen ondernemer! En ook nee de meeste zijn te stom om na te denken! Snappen jullie dan nog niet dat die melkfabrieken er voor zijn om winst te maken? Als wij voer willen kopen dan kopen wij die waar dat het goedkoopste is! Dat doet de melkfabriek ook! Logische! Het zogenaamde boeren bestuur krijgt dacht ik 70000 per jaar! Dat is op een gemideld melkveebedrijf 0,10 cent! Vind je het gek dat dat zelfde bestuur de melkprijs wel goed vind? Ja die komt dan samen dik boven die 0,40 cent! Hier moeten jullie zeker lang over nadenken! Ik wil ook wel in zo'n bestuur! Maar ik lever nooit mijn melk aan die organisatie! Dan ben ik dief van mijn eigen portomonee! Dat jullie dit niet snappen oke ik vergeef het jullie! Maar praat dan niet zo dom!

 • no-profile-image

  marijke

  er staan daar buiten toch allemaal leden van Friesland Foods, dus wat dat dan weer voor reactie is?
  Hopelijk gaan ze vandaag wel praten

 • no-profile-image

  Johan vd Linden

  Dan moeten ze daar komen als Friesland Foods lid en niet als DDB lid.

 • no-profile-image

  DJ

  De sfeer in Nijkerk was uitstekend vandaag; politie, melktransporteurs en het personeel van FF, iedereen snapt waar we mee bezig zijn en is daar positief over. Alleen de top in de ivoren toren in Meppel begint bang te worden en om zich heen te schoppen. We gaan net zolang door totdat aan onze eisen tegemooet wordt gekomen.

 • no-profile-image

  lid FF

  Als DDB leden zo graag actie willen voeren, laat ze dat dan in een weiland doen. Nu kost het de overige leden van FF ook nog geld, door deze blokade. Men laat zich een worst voor houden die onbereikbaar blijkt te zijn. Natuurlijk wil iedereen een hogere melkprijs, maar deze actie is gewoon zeer korte termijn politiek. Als deze boeren zo graag een vast inkomen willen, kunnen ze toch beter in loondienst gaan. Laat de echte ondernemer zijn gang maar gaan.

 • no-profile-image

  .

  Wij mogen toch een onderhandelaar daar heen sturen! Wij mogen ook een advocaat nemen als we voor het gerecht moeten. Naar mijn mening is dat het zelfde! Bij iedere cursus over ondernemen krijg je te horen dat je zaken die je niet goed kunt beter kunt uitbesteden. Ik vind de EMB daarvoor de geschikte mensen. Dus die betaal ik daarvoor! En tot nu toe ben ik zeer tevrede over hoe zij tewerk gaan.

 • no-profile-image

  Boze boerin

  Friesland Foods heeft nog nooit met ons gepraat over de melkprijs.
  We mogen iedere 1e maandag van de maand op hun website zien wat de nieuwe prijs is voor de komende maand.
  En als je er eerder om vraagt, weigeren ze het ook nog te zeggen, dus praten met de leden over een melkprijs gebeurd ook niet.
  Er valt uberhaupt slecht met FF te praten.
  Alleen als het om hun eigen belangen gaat kunnen ze praten.

 • no-profile-image

  altijd nuchter

  medestrijders.....Hoe hoog we de melkprijs ook willen... wij nederlandse boeren zorgen dan met zn allen wel dat de factorprijzen zo hoog worden dat we weer geen cent verdienen... hoezo geen markt? hoelang spelen we al marktje met grond, quotum, vee enz.....????we maken als melkveehouders met zn allen een markt voor onze kosten... wordt er veel verdiend, dan wordt er geinvesteerd...door die investering neemt de vraag naar productiefactoren toe.... grote vraag, klein aanbod zorgt dat de prijzen stijgen van...: nieuwbouwen, quotum, grond en niet te vergeten vee!! diegene die het kan betalen(de beste ondernemer) kan het net nog wel doen met de op dat moment bestaande melkprijs... zij beslissen wat de prijzen doen...en kun je dan niet mee? ...is heel jammer maar dat is de markt die we als melkveehouders zelf maken?? toch? moeten we dan iedereen gaan verbieden te investeren? dan moet je geen nederlander willen zijn, maar ergens in afrika gaan boeren! anders gezegd:wie bepaald het gat tussen kosten en opbrengsten...??? niet RFF, niet Campina, niet Cono, niet DOC! wij met zn allen als melkveehouder!!! beste sector: zoek de balk eerst bij jezelf voordat je de splinter gaat zoeken bij onze eigen melkfabrieken. ik zeg maar zo: wees de beste! dan kun je het altijd...dus de melkveehouderij verdwijnt niet!!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.