Home

Achtergrond 167 x bekeken

Ctgb vraagt advies derden over nieuwe middelen

Twee nieuwe onkruidbestrijders en een anti-schimmelmiddel voor gebruik in granen krijgen binnenkort een toelating in Nederland.

Dit wel op voorwaarde dat derde partijen, zoals natuurorganisaties, daar geen steekhoudende bezwaren tegen indienen.

Dit meldt het College voor de toelating voor gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Het bijzondere aan de voorgestelde toelatingen is dat met deze middelen ook nieuwe werkzame stoffen worden geïntroduceerd in Nederland. Bij de eerste twee middelen gaat het om de stof pinoxaden (ook nog niet EU-toegelaten). Bij het laatste middel gaat het om het bio-bestrijdingsmiddel pseudomonas chlororaphis, dat wordt gewonnen uit wortels van heidestruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.