Home

Achtergrond 167 x bekeken

China vraagt wereld om tenten

China heeft de wereld vandaag gevraagd 'grote aantallen' tenten te sturen om onderdak te kunnen bieden aan de miljoenen dakloos geworden Chinezen.

"Omdat de aardbeving in Sichuan enorme aantallen woningen heeft vernietigd in een gebied waar het regenseizoen is aangebroken, hebben we dringend tenten nodig'', aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De regering heeft vandaag tevens laten weten dat het buitenlandse medische teams toelaat.

Een woordvoerster van het Nederlandse Rode Kruis liet maandag weten dat vanuit Nederland geen tenten worden verstuurd naar het rampgebied, maar dat het Internationale Rode Kruis dat wel doet. "Er is een continue stroom tenten naar China. Het probleem is echter om de tenten om de juiste plaatsen te krijgen. Het rampgebied is moeilijk toegankelijk'', aldus de woordvoerster.

De aardbeving van vorige week zou de economische groei met minimaal 0,2 procentpunten verminderen, berichtten Chinese staatsmedia maandag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.