Home

Achtergrond 168 x bekeken

CDA in aanval op VVD

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel verwijt de VVD dat die "grepen in de kas'' wil doen en een "zwabberbeleid'' heeft bij de kilometerheffing.

Volgens Van Geel breken de liberalen met het gedegen financieel beleid van oud-VVD-minister Gerrit Zalm, nu ze in de oppositie zitten. De kredietcrisis was voor VVD-leider Mark Rutte aanleiding om te pleiten voor bijstelling van het beleid en werk te maken van minder overheidsuitgaven en lagere belasting.

Een "onheilsboodschap'' noemde Van Geel dit en "ad-hocbeleid''. Van Geel vindt dat we "het hoofd koel moeten houden''. Ook verweet hij de VVD dat die zich nu weer afzet tegen de kilometerheffing, na daarmee eerder wel ingestemd te hebben.

Rutte reageerde door te zeggen, dat "we het hoofd niet koel moeten houden door de kop in het zand te steken.'' Hij daagde het CDA uit om aan te geven waar in de plannen van de VVD financiële dekking ontbreekt. Rutte op zijn beurt vindt dat het CDA "steeds verder afbuigt naar links''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.