Home

Achtergrond 220 x bekeken

Buitenlandse bezoekers panda-reservaat geëvacueerd

Een groep van 33 buitenlandse toeristen is donderdag geëvacueerd uit het Wolong-reservaat, het belangrijkste centrum voor het fokken van de bedreigde reuzenpanda in China.

Wolong ligt in het bergachtige gebied Wenchuan, waar het epicentrum van de aarbeving van maandag lag.
Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldde dat de buitenlanders met militaire helikopters zijn overgebracht naar Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan. Onder de geëvacueerden zijn Fransen, Amerikanen en Britten.

Eerder meldde Xinhua dat donderdag in totaal 2500 toeristen worden geëvacueerd uit het nationaal park Jiuzhaigou, dat zwaar is getroffen door de aardbeving. Onder die 2500 toeristen zijn bijna zevenhonderd buitenlanders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.