Home

Achtergrond 148 x bekeken

Buitenlanders ontvluchten Zuid-Afrika

Enkele duizenden immigranten zijn Zuid-Afrika ontvlucht na de uitingen van vreemdelingenhaat.

Buurland Mozambique heeft speciale bussen ingezet om haar landgenoten veilig naar huis te brengen, berichtte de BBC vandaag. Zeker 9.000 Mozambikanen hebben inmiddels van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

Een correspondente van de BBC zag chaotische taferelen en knokpartijen bij een politiebureau in Johannesburg, waar Mozambikanen met elkaar op de vuist gingen voor een plaats in de bus. Circa acht van de 42 gedode immigranten, vluchtelingen en gastarbeiders komen uit Mozambique.

Ook enkele Zimbabwanen gaan naar huis. Ze geven de voorkeur aan de politieke en economische instabiliteit in eigen land dan achterna gezeten worden door groepen gewapende Zuid-Afrikanen. "Ik heb een dochtertje thuis. Ik wil haar graag zien opgroeien'', aldus een 24-jarige Zimbabwaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.